No-Bake ♥ Vegan Chocolate Silk Pie ♥

I finally made it to share this gorgeous recipe for this amazingly delicious No-Bake Chocolate Silk Pie. It’s so good, it tastes just like the unhealthy variation made of flour, sugar, butter and eggs, but surprisingly it has NONE of those ingredients! Yaaay!

It’s made with a secret ingredient, that I’m sure you’re gonna love. Now try to guess! What is that SECRET INGREDIENT that makes it so silky and good?

IMG_2715

It’s A-V-O-C-A-D-O!!! And I’m sure you’re gonna love it in the filling! ♥ It just makes the texture s-o-o-o silky and creamy. I just can’t have enough from this pie. And I don’t feel guilty at all feeding me and my family with it, because it’s made only of good ingredients.

You’re also gonna love the chocolate crust I’m sure, because it’s made of nuts, dates and raw cocoa. No sugar, no butter, no flour! Completely gluten-free and dairy-free! So if you’re already so-o-o into doing this delicious pie, don’t waist time and

Let’s get started!

IMG_2714

Here’s the recipe for this healthylicious Chocolate Silk Pie:

INGREDIENTS

* Crust
  • 1 cup roasted walnuts
  • 1/2 cup almonds
  • 3/4 cup pitted dates (about 10-15 dates to taste)
  • 1/3 cup raw cocoa
  • 2 vanillas
  • pinch of pink salt
  • a splash of water
* Filling
  • 3 medium or 2 big ripe bananas
  • 2 ripe avocados
  • 1/2 cup raw cocoa
  • 1/4 cup melted coconut oil
  • 1/4 cup agave syrup/maple syrup or stevia to taste
  • 2 vanillas
  • pinch of pink salt

INSTRUCTIONS

To make the crust: 

Pulse ingredients in the food processor until the sticky crumbles form.

Add a splash of water to the end if it needs help sticking.

Press crust into a parchment lined 18-20 cm spring form pan.

Put the form with the crust in the fridge to cool.

To make the chocolate silky filling:

Add banans to food processor and blend well. Add avocados and blend again.

Warm coconut oil gently in a glass measuring cup in the microwave.

Add warm oil and remaining ingredients to taste. Add more sweetener or cacao, if needed.

Spread over the cooled crust. Decorate with walnuts or chocolate pieces.

Refrigerate for 2 hours to set. Enjoy!

IMG_2717


 

Суров ♥ Веган Шоколадов Копринен Пай ♥

Най-накрая успях да седна и да напиша този пост, в който желая да споделя тази страхотна рецепта за невероятен изключително вкусен копринен веган шоколадов пай без печене. Толкова е добър, че ще си оближете пръстите, гарантирам ви. Точно толкова изкушаващ колкото нездравословната му версия, само че не съдържа никакво брашно, захар, масло и яйца. О, да!

В крема има тайна съставка, която съм сигурна, че ще обикнете. Сега се опитайте да познаете коя е тя! Коя е тази ТАЙНА СЪСТАВКА, която прави крема на пая, толкова копринен и добър?

IMG_2719

Това разбира се е А-В-О-К-А-Д-О!!! И съм сигурна, че ще заопичате този крем! ♥ Тази тайна съставка прави текстурата то-о-о-олкова копринена и кремообразна. Просто не мога да се насладя на този сладкиш. И не се чувствам виновна изобщо да го хапвам и да го предлагам на семейството си, защото е направен само от страхотни полезни и супер съставки!!!

Сигурна съм, че ще харесате много и шоколадовия блат, защото е направен от ядки, фурми и сурово какао. Никаква захар, никакво масло, никакво брашно! Абсолютно безглутенов и без млечни продукти! Така че, ако вече нямата търпение да опитате този пай е време да спрем да губим време и да започваме с приготовлението му!

IMG_2714

Ето я и рецептата за този невероятно вкусен Веган Шоколадов Копринен Пай:

СЪСТАВКИ

*  За блата
  • 1 ч.ч. печени орехи
  • 1/2 ч.ч. сурови бадеми
  • 3/4 ч.ч. обезкостени фурми (около 10-15 бр. на вкус)
  • 1/3 ч.ч сурово какао
  • 2 ванилии
  • щипка хималайска сол
  • съвсем малко водичка, ако е необходимо при смилането
* За крема
  • 3 средно големи или 2 големи много узрели банана
  • 2 бр. узряло авокадо
  • 1/2 ч.ч. сурово какао
  • 1/4 ч.ч. разтопено кокосово масло
  • 1/4 ч.ч. сироп от агавe/кленов сироп или стевия на вкус
  • 2 ванилии
  • щипка хималайска сол

INSTRUCTIONS

За приготвянето на блата:

Блендирайте съставките за блата в блендер или кухненски робот докато започне да се получава лепкава смес.

Добавете малко водичка накрая, ако има нужда, за да се разбият ядките и фурмите добре. 

Изсипете сместа в 18-20 см форма и я разтелете по дъното. Притиснете я добре, така че да застане плътно върху повърхността на формата. От размерът на формата зависи как ще се получи чийзкейка.

Приберете в хладилник да се поохлади.

За направата на шоколадовия копринен крем:

Блендирайте бананите в блендер или кухненски робот. Добавете авокадото и блендирайте отново.

Затоплете кокосовото масло внимателно в стъклена купичка в микровълнова фурна.

Добавете топлото кокосово масло и останалите съставки към бананите и авокадото. Добавете още какао или агаве/кленов сироп или стевия ако е необходимо.

Изсипете получената смес върху охладения вече ядков блат. Декорирайте с орехчета или шоколадови парченца.

Охладете за 2 часа. Насладете се на този невероятен “невинен” десерт!

IMG_2717

 

Leave a comment